TRIO POLARE konsertoi Kemijärvellä

Tammikuu 19. klo 18:00 - klo 20:00
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus sali

Trio Polare

Laura Raudaskoski, huilu
Olli-Pekka Kajasviita, sello
Maria Ala-Hannula, piano

Vuosien varrella ystävystyneiden muusikoiden muodostama Trio Polare on syntynyt loppukesällä 2019. Triossa soittaa Maria Ala-Hannula (piano), Laura Raudaskoski (huilu) ja Olli-Pekka Kajasviita (sello).

Maria on rovaniemeläistynyt kankaanpääläislähtöinen pianisti ja pianonsoitonopettaja (Lapin musiikkiopisto.) Hän on soittanut kamarimusiikkia runsaasti sekä asuessaan Italiassa 12 vuotta että myös Suomessa. Kamarimusiikkikumppaneista mainittakoon laulaja Jorma Hynninen, pianisti Leonardo Zunica, viulisti Ksenia Milas ja huilisti Teemu Huunonen. Maria on luotsannut myös kansainvälistä musiikkitapahtuma Suomitalya kesään 2019 saakka. 

Olli-Pekka on kotoisin Kemijärveltä, jossa aloittanut sellonsoiton Koillis-Lapin musiikkiopistossa. Hän työskentelee Meri-Lapin jousikvartetissa ja on Kemin kaupunginorkesterin soolosellisti. Olli-Pekka on soittanut myös mm. Lapin kamariorkesterin riveissä ja neljä vuotta Oulu Sinfoniassa. 

Laura on työskennellyt Koillis-Lapin musiikkiopistossa erilaisissa työsuhteissa jo vuosikymmenen, huilunsoitonopettajana. Nykyään hänen päätyöpaikkansa on Lapin musiikkiopisto. Opetustyön rinnalla Laura soittaa rovaniemeläisten ammattihuilistien muodostamassa kvartetissa, ja hän on esiintynyt mm. Kuusamo Festival Strings -orkesterin solistina ja soittanut orkesterihuilistina Haapaveden kamariorkesterissa sekä Sinfonietta Lentuassa. Hän on Nuorten LuostoClassicin taiteellinen johtaja.

Trion ohjelmisto rakentuu kahden ison teoksen ympärille: konsertissa kuullaan Nikolai Kapustinin jazzahtava Trio huilulle, sellolle ja pianolle opus 86 j!a Felix Mendelssohnin pianotrio 1., jonka huhutaan säveltäjän itsensä sovittaneen tälle konsertissa soivalle kokoonpanolle.

Liput 15 / 12 / 8 €. Lippuja ovelta klo 17.15 alkaen. Kahvio avoinna konsertin väliajalla.

Konsertin järjestää Kemijärven Musiikkiyhdistys ry  Lämpimästi tervetuloa!

 

ikkiyhdistys ry. Lämpimästi tervetuloa!

 

« Takaisin etusivulle